2018. március 17., szombat

A kezdet

Mivel mással kezdhetném az első bejegyzésemet, mint bemutatkozással. Amit persze nem fogok agyonragozni. Csak a lényeg. 41 éves családanya vagyok, két gyerkőccel, akik 15 évesek. Vegyes ikerpáros. Lányom, akiről azt hiszem a legtöbbet fogok írni, autista, értelmi sérült kis csodabogár. Fiam már kikéri magának, hogy ő szerepeljen, mégis csak egy kiskamasz, akinek ez már ciki. Gonosz anya leszek, majd nem árulom el neki. No és persze az apjuk, aki ha ezt megtudja, tuti kitér a hitéből, de megszokja, vagy .... :)
Őszintén bevallom nem saját kútfőből ered a blogolás ötlete, inkább amolyan kompromisszumnak nevezném. Barátnőim már évek óta kérik, próbálkozzak már meg a könyvírással, de sosem hajlottam felé. Nincs igazán ötletem, ihletem, a saját életünkből még csak összehoznék egyet, de utána? Aztán karácsony előtt jött egy pályázati lehetőség a helyi rádiónál. Bárki, bármivel pályázhatott a nyereményként felajánlott tv-ért, csak a karácsony volt a kitétel. Erre írtam egy kicsike novellát. Nyertünk vele. Amekkora meglepetésként ért, legalább akkora örömet is adott. Természetesen nem csak a tv, hanem maga a siker is, hiszen ezáltal valamilyen szinten elismerték az irományomat. Végre egyszer büszke voltam magamra. Na jó máskor is, de ez azért mégis más. Viszont ezután a kis iromány után még többen mondták, nyugodtan írhatnék. Továbbra sem hajlottam rá. Kriszta barátnőm anyukája gondolkoztatott el először, hogy valamit majd egyszer újra írjak. Persze nem könyvet, csak egy kis szösszenetet. Jött is az alkalom, a gyerekeim születésnapja. Kaptak tőlem a facebookon megosztva egy kis emléket, jelent és jövőt. Remélem, ha ma még nem is értik meg igazán, felnőttként újra olvasva, rájönnek majd a sorok között megbújó  dolgokra is. Ezt a két írásomat is közre teszem itt a nagy nyilvánosságnak. :) Remélem Kedves Olvasóm tetszeni fog. :)
Ezután már az utcán is megálltottak ismerősek, hogy tényleg írjak már valamit, mert élvezték az eddig két megosztott történetemet. Így lett ez a köztes megoldás. Nem könyv ugyan, de igyekszem majd értékes írásokkal megtölteni a blogot.

Azt, hogy miket fogok írni, még nem tudom, ahogy és ami épp ki akar jönni belőlem. Szeretnék könyvekről is írni, mert ahogy időm engedi olvasok és olvasok. Most leginkább romantikus műveket, vagy történelmi regényeket. De ez sem általános. Olvastam már pszicothrillert, krimit, életműveket, de még a korunk nagy divatját Young Adult könyveket is. Ahogy épp a fantasykat is.

Most így elsőre ennyi. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 Második helyezett pályázati művem: Covid19 és az újrakezdés   Minden év végét azzal zárok, hogy jövőre csak jobb lehet. Az élet azonban...